2016 – Första V75 Romme

Omgången: Lurig omgång, kan bli stora pengar.

 

Gissade på mycket untersteiner i tisdagens extraomgång och det blev det, en riktigt stor överaskning för mig var att Carabineri fick stryk,  trots den oförmånliga resan trodde jag att han skulle plocka ner ledande West Wing. Han är nog trots allt sämre med skor. Måste ju gratulera Spelvärde som hade ANNA som ett av de bästa speldragen, snyggt jobbat. Inte ofta som någon av betaltipsen lyckas med en sån bedrift, minst streckad var hon innan de släppte sina tips.

SPIKEN : Diggers Elias – Trea sist mycket lättare motstånd nu

 

OBSERVERA, Allt när det gäller statistik gäller svenska hästar, starter i sverige.

 

Avd 1 Ledningen tar Utter som är den startsnabbaste med framspår i voltstart, var trea efter Beppe AM och King Sir Kir senast på Mantorp, måste vara en kanonchans. Bara bra med ”ny”kusk, mitt vinnartips. Har gått i ledningen 4 gånger och vunnit 2. KATTENS CHAMSIN är startsnabb med autostart men har galopperat en av två med liknande läge, och inte visat samma startsnabbhet som med auto. Favorit blir RESEARCH som var bra i fjol!! Jag har följt RESEARCH i de senaste starterna och visst var det ett fall framåt senast men att efter den starten bli favorit i V75 ! Nä, Schas. Visst kan han vinna men är otroligt överstreckad här, i skrivande stund näst största favorit i omgången.

Avd 2: Nordislopp, favorit blir Mjölner Komet, han har faktiskt bara tre segrar på sexton starter i sverige och blir nog väldigt överspelad. Har mött TITAN TABAC sex gånger och mellan dessa står det 3-3 i inbördes möten. TITAN är svårast emot och han verkar inte ha någon blixtrande form direkt. Det känns som om vi måste gardera mer än så i detta lopp. MJÖLNER KOMET blir veckans största favorit, inte motiverat enligt mig, KRUSEN slog flera av motståndarna senast, bra häst som kan vinna om det stämmer, galopperar ofta. Krusen har 4 galopper på de 10 senaste starterna, Titan Tabac har 3. Passa också RAGGMUNKEN som inte vinner så ofta numera men med lite flyt kan han slå till. Guli Rask kommer från Perssons stall och såg klar ut senast när det tog stopp, kan bättre.

Avd 3:  FOOD MONEY är nog snabbast från start har öppnat under 7 !! första fem med skor. Är min spetsfavorit och den jag tror vinner loppet. Spikförslag. ON HOLD var vi många som trodde på i senaste starten då han debuterade i gulddivisionen, fick då ett invändigt lopp och lucka på open strech men var chanslös. Har ett tuffare läge denna gång med spår längre ut hans chans ligger i att de två tidigare nämnda strider för hårt om spetsen, då kan han och andra komma in i matchen. LUCKYCHARM HANOVER visade gryende form senast och om överpace kanske kan blanda sig i segerstriden. Låser loppet på ON HOLD och FOOD MONEY.

 Avd 4: Stall Stig H Johansson har bra form och jag tror att dom har en mycket bra chans i detta lopp med NEON FACE som är startsnabb och kanske snabbt kan vara framme och ta över ledningen, har vunnit 6 av de 10 gånger han gått i ledningen. Värst emot i mina ögon är loppets segerrikaste häst med 11 segrar, SHELLY ANN FRAZER som har en ruggig avslutning om hon får loppet och CATCH THE CASH som var bra som tvåa efter OH GOODNESS på Bergsåker på uppesittarekvällen. Tänkbar är även kan FANTASTIC FOUR vara, det är en bra häst med hyfsat läge. Dicks Denja får rycktussar för första gången, men känns nog så enkel.

Avd 5 Kortlopp i lägsta klassen, bara det säger att vi måste fram med målarpenseln. MOONS MADEIRA är nog snabbast första biten och DRAGON POWERFLY är också mycket snabb dessa och DON DI QUATTRO slåss om ledningen. Bästa hästen är SUPREME COURT som ledde stort in på upploppet senast på Mantorp då VALEUR kom flygande långt ute i banan och hann precis förbi, blir att räkna med men har ett för honom ett svårt utgångsläge då han inte är snabb ut, men hittar Örjan ut blir han farlig. DRAGON POWERFLY har vunnit 3 av sina 4 segrar på kort distans i ledningen så Linderoth kommer att vara angelägen om ledningen i spets blir han mycket svårslagen. Vill gärna nämna WOLLAFUR som gjorde ett mycket bra intryck senast då han vann, veckans luring. GLOBAL REBELLION blir mycket spelad, har vunnit alla sina segrar på Solvalla, alltid galopperat på bortaplan och känns allmänt överspelad. GLORIA SUND satt fast med alla krafter kvar senast på V75 och med en bra resa kan hon vinna.

Avd 6: DIGGERS ELIAS mötte SEEDORF OMF senast blev då nerspeedad till slut. Dock gjorde Diggers ett riktigt bra lopp som trea och möter mycket enklare motståndare nu, dessutom tror jag att hästen är bätte bakifrån. Att han älskar distansen behöver ingen tvivla på han har tagit 7 av sina 10 segrar på lång distans, dock har han aldig vunnit från liknande läge men han har å andra sidan aldrig tidigare haft denna form. VECKANS SPIK. Vision Fromento och Gigant Proud är de som slåss om ledningen eftersom  TWIGS ATKIN som är snabbast från start ska köras bakifrån. Tuffaste konkurrenten är nog  en felfri ZENIT BRICK som mött årgångstoppar mest hela tiden, vinner dock inte ofta och har galopperat 3 av de fem senaste starterna.

Avd 7 MR VOX är mycket startsnabb, var hårt spelad sist och missade då ledningen och kröp ner invändigt, galopperade sen. Om MR VOX tar ledningen blir han svårslagen. BOLT BOKO har gjort det bra i V75 och har styrkan som krävs, även ett bra läge räknas tidigt. ORDER BY KEEPER är bortlottad men har både kusk och smygform, kan gå trots allt. MELLBY APOLLO blir överspelad, i den bästa av världar får han ledningen men jag tror inte han räcker ändå. TALK THE TALK är en bra märr som har dåligt läge och FINISH FUTURE galopperar mycket nu, fart för vinst finns men är ett långskott.

Hetaste skrällarna är: WOLLAFUR nr 4 avd 5, och DIGGERS ELIAS nr 11 avd 6