Omgången ser faktiskt ganska ”lätt” ut på förhand. ON TRACK PIRATEN, CELEBREIGHTR och READY RIBB blir gigantiska favoriter. Tänk på att inte alla gillar att gå med brodd som det troligen kommer att krävas på Gävle på lördag. Vi har ju nyligen haft några V75 omgångar i norr, där de flesta hästarna tävlat med brodd, prestationerna i de starterna kan vara vägvisande. Romme/Bergsåker

PIRATEN klarar banan/brodd och är bästa spiken. Hur det är med READY RIBB / CELEBREIGHTR vet jag inte. Även i nordisloppet är favoriterna ett tveksamt kort när det gäller brodd, det kan vara ett skäl till att gardera loppet

I bronsdivisionen avdelning 5 har de bägge som är mest spelade visat att dom klarar denna bantyp med bra prestationer nyligen. Bra lås här.

  SPIKEN :  ON TRACK PIRATEN

OBSERVERA, Allt när det gäller statistik gäller svenska hästar, starter i sverige.

Avd 1. Favoriten SCELLINO LUIS fick stryk av COCO DE VIE till slut i finalerna senast, då gick COCO DE VIE en mycket tyngre väg, SCELLINO bestämde farten i ledningen och COCO Gick först i 3:e spår sista 700, när sen bägge blev nedspurtade av Only one winner. Med den insatsen på näthinnan måste man tippa COCO före SCELLINO, man ska dock komma ihåg att COCO har aldrig vunnit när det handlat om lång distans, 7 starter ingen seger. Dock har hon gjort riktigt bra prestationer på distansen. SCELLINO har startat 3 ggr på distansen och har 1 seger på 12,8. ORDER BY KEEPER gjorde ett mycket bra lopp senast på Romme, då över kort distans, fick stryk av Mr Vox. WARINER är i sitt livs form, ganska snabb från start och lär försöka få ledningen då han går mycket bra i spets 8 ggr i ledningen har gett 6 segrar. Det samma gäller FINAL OAK som har samma statistik. Spetsstriden ser i mina ögon ut att gå till WARINER som är snabbast från start. BOLT BOKO har rutin från V75, men var inte märklig på ROMME fick då en bättre resa än ORDER BY KEEPER men räckte inte mot den. Distansen är SUCH A FEELING s bästa utan tvekan, har gjort 45 av sina 86 starter på lång distans, 7 segrar har det blivit. USAIN SWING har skrällt förr, har nu för honom ett tufft läge långt ut på vingen då han inte är snabb ut, går annars bra varje gång.

Avd 2. När det kommer till kallblod på V75 är det oftast norska hästar eller J-O Persson som det handlar om. Detta lopp är inget undantag. Öystein Tjomsland, som startade filial i Sverige ifjol, har fantastiska resultat med sina kallblod. Hans SJÖ ODIN var trea i kallblodsderbyt i fjol, står med 20 meters tillägg på värsta konkurrenten TORPA NICKLAS som bägge är nyligen fyllda 5 år. TORPA NICKLAS har fördelen av att stå 20 m före och i fjol löpte dessa jämt på Gävle från lika start. Tipset till TORPA NICKLAS. Men jag garderar hårt här då banunderlaget är ett frågetecken för favoriterna.

Avd 3. ON TRACK PIRATEN är i en klass för sig, borde vinna detta utan prut. Den ende som kan utmana kapacitetsmässigt är ED YOU som inte startat sedan i augusti, ED YOU har dessutom inte tävlat med skor sedan 2011. Spik på PIRATEN.

Avd 4. CELEBREIGHTR har vunnit hälften av sina starter, med sina 2 raka blir han favorit. Fjärdespår är dock inte optimalt, även om hästen inte verkar speciellt osäker, åker mycket lång väg för detta lopp. SALLY STEEL galopperade på V75 Bergsåker senast och gjorde en mycket bra upphämtning då, gillar ledningen och är snabb ut. JOY RIBB har tävlat på i V75 och har mycket fina resultat i liknande lopp, räknas tidigt trots läget. MASAI SOUTHWIND vann ett liknande lopp på Bergsåker i sin senaste start, har vunnit bägge gångerna hon startat med liknande läge. TEQUILA PALEMA har utvecklats på slutet och gjorde ett topplopp senast efter Google Håleryd, är inte snabb ut och får ett tungt lopp härifrån. Spetsen tar SALLY eller CELEBREIGHTR.

Avd 5. LINSLUSEN A.U. var min spik förra veckan, mötte då en väldigt bra SHOGUN D.K. och fick även släppa AUGUSTUS F. Förbi sig till slut. Gjorde trots allt en bra insats igen och får tipset igen då det ser ut som om han får ledningen, ny kusk denna gång som inte släpper ledningen? PANORAMIC blir mycket spelad efter senaste segern på V75 då han plockade ner Diggers Elias i en tät slutstrid, då lång distans. Läget är svårt och PANORAMIC lär få ett tungt lopp. LINSLUSEN spetsar. Bägge hästarna klarar lördagens underlag och blir ett bra lås.

 

Avd 6. READY RIBB är den som gillar distansen bäst 8 starter har gett 4 segrar. Har bara fått stryk en gång på de fem senaste starterna, då var det SEEDORF O.M.F. som blev för svår och hur bra den är såg vi ju för någon vecka sen. Spikförslag. SCAMPI är nog snabbast från start PIGGYBANK är den som utmanar om ledningen. Tänk på att vi inte vet hur READY RIBB gillar att tävla med broddar i skorna. LIMONCELLI vann lördagsloppet på Romme, klarar banförhållandena. Trodde mycket på UTTER inför senast, kuskens fel att det inte gick? Får en ny chans.

 

Avd 7. Svåraste loppet denna vecka. ZELMA är snabbast från start, men galopperar ofta, spetsar felfri. Annars är det TJACKO ZAZ som utmanar om ledningen han har öppnat otroligt fort tidigare med öppet spår, 4e plats som bäst på 2 st V75 starter. QUAKERMAN var väldigt nära CANMORE B.F. i V75 senast efter en rykande avslutning, hade inte visat sådana kvaliteter tidigare. GLORIA SUND tog sitt andra tredjeplats i V75, efter Supreme Court på Romme, gjorde ett bra lopp och står på tur för en V75 seger. DON DI QUATTRO har ett svårt läge, men är segervan.

 

Mest spelvärda skrällar är: LIMONCELLI