Mycket trevligt att denna vecka är det bara ett lopp som går över medeldistans, hela 4 st långlopp och 2 kortlopp. Jag ser helst långlopp på kupongen, då finns det alltid chans att det händer lite i loppen. Störst vinstchans på förhand har On Track Piraten men jag spelar med en annan spik.

 

OBSERVERA ALL STATISTIK GÄLLER STARTER GJORDA I SVERIGE

 

Avdelning 1 – 2640 m VOLTSTART Flest segrar på distansen 5 hästar har vunnit på distansen.nr 2,5,6,8,9. Obesegrade i ledningen 2 Wild Thing 1/1, 6 Wollafur 2/2. Spetsstatistik Wollafur har haft öppet spår 2 ggr spetsat bägge, men spetsstriden mycket svårbedömd, spets har mindre betydelse i långa lopp.

Sembs Rebir ser ut att vara klippt och skuren för långa lopp, har imponerat på slutet och blir mycket svårslagen bara han håller sig på benen. Varnar för en ostreckad, Reorder som gillar distansen  en lite trög typ som gått bra i de senaste starterna.

 

Avdelning 2 – 2640 m VOLTSTART Flest segrar på distansen nr 12 Tand Tuff 3/9 Hästarna 1,4,5,10,11,14 har segrat på distansen. Spetsstatistik Essis Lille Alfred har gått i ledning 7 ggr vunnit 4. Hästarna 2 och 3 gör upp om ledningen initialt.

Valle Järven får vinnartipset av mig men det är ingen spik då det finns flera som platsar på kupongen, Tjomsland håller på att ta över kallblodstronen i Sverige. Hans andrahäst i loppet Sjö Odin måste med och även Perssons Tand Tuff.

Avdelning 3 – 2640 m AUTOSTART Flest segrar på distansen nr 9 Nahar 11 st/28 st, Narold Vox 10/32. Alla hästar har segrat på distansen. Spetsstatistik Travelling Man har vunnit 18 av de 24 han gått i spets. Normalt Travelling Man till spets men han har inte visat någon startsnabbhet med skor Chanslös på ledningen senast med dojjor, Francais du gull blixtrar till från start,  och släpper. Stor risk/chans att On Track Piraten får överta under alla omständigheter.

Normalt så handlar loppet om Nahar eller On Track Piraten,  och  Narold Vox som slog bättre hästar senast på Solvalla. Observera att ingen favorit har vunnit i gulddivisionen ännu i år. Mest överstreckad blir Travelling Man. Utgång på OTP

Avdelning 4 – 2640 m VOLTSTART Flest segrar på distansen hästarna 7, 12,13 har 2 segrar vardera på distansen. Hästarna 4,8,9 har vunnit på lång distans. Spetsstatistik Tyron Power har kommit till ledningen en gång och är obesegrad där, även Berlioz har vunnit från ledning. Snabbast fr start är BERLIOZ.

Även detta lopp känns oerhört svårtippat, mega favorit är Fighting Bax som gjorde ett mycket bra intryck senast på Solvalla. Men hästen är oerhört osäker har galopperat 3 av de 5 senaste starterna, har aldrig visat startsnabbhet och jag tycker det luktar skräll här. Nämner tidigt Dragon Powerfly som startat 2 gånger i rikstotolopp och varit 2a,3a. Kördes passivt senast i lördagsloppet, då som prepare för finalerna, där han inte kom med. Denna gång blir det att köra för vinst och jag tycker han ska räknas tidigt. Men tror man att det blir strul för favoriten så är loppet vidöppet.

 

Avdelning 5 – 1640 m AUTOSTART Flest segrar på distansen, 2 segrar har Åhlunda Survivor, Boy Hornline. Högst segerprocent har Mr Snowman 25%. Spetsstatistik både Staro Hey Joe och Focus Håleryd har körts i ledningen 3 ggr vunnit 2. Snabbast från start är ÅHLUNDA SURVIVOR utmanas framför allt av AHSOKA och FOCUS HÅLERYD, även SNOWMAN är snabb ut. Spetstipset till ÅHLUNDA.

Flera bakspårshästar som blir betrodda, det är trots allt kort och bilstart, vi brukar hitta vinnaren från framspår i sådana lopp. Nu ser ingen av hästarna med framspår ut att sprudla av form vilket gör det svårare att plocka fram vinnaren på förhand. Jag tror att Åhlunda kommer till ledningen, man vill ha rygglopp med både Ashoka och Staro Hey Joe. Sowman kommer att laddas, i ledningen kan den kanske vinna. Mycket svårtippat lopp.

Avdelning 6 – 2140 m AUTOSTART Flest segrar MONAS RAGAZZA 11 st. Spetsstatistik Miss Prelong har gått i ledning 4 gånger vunnit 3, Just Happy 5/4 . Snabbast fr start är Förmodligen Miss Prelong som nästan alltid spetsar.

Miss Prelong är favoritspelad, visst är det mycket som talar för att hon ska vinna, men jag är försiktig med att spela en lärlingskörd storfavorit som ska ut på långresa och har spår två, för riskabelt och Miss prelong blir inte ens utgångshäst. Tror att Catch the Cash vinner om den går felfritt.

Avdelning 7 – 1640 m AUTOSTART Flest segrar på distansen Dionne Sisu 8 segrar på 29 starter Top of the world 8 starter 6 segrar. Spetstatistik Top of the world har körts i ledning 9 ggr 9 segrar. Dionne Sisu 9 ggr 6 segrar, Ochongo Face 3/2. Snabbast fr start är Dionne Sisu som nog kan nog hålla upp ledningen om man vill, men tipset är att TOP OF THE WORLD sitter i ledninge efter en bit.

Hos salmela låter man sugen på att svara ledningen, trodde att man slagit Top otW om fritt senast, detta kan ändå bli en match. Kan vara så att dessa två tar ut varann genom att strida om ledningen? Eller kommer luckan för Dion denna gång? Tycker ändå att jag sett TOP OF THE WORLD bättre än sist så det finns anledning att gardera den stora favoriten. Random Shot är riktigt bra, men det krävs nog att det blir en utdragen spetsstrid för att han ska komma in i matchen från ett svårt läge, inte många som vinner från spår 11 när det är kort distans.

 

Mest spelvärda skrällar är: Dragon Powerfly häst nr 14 avdelning 4