V75 Bergsåker Omgången: Ser lätt ut på förhand, så det blir ett chanstips i stället. Flera av favoriterna ser starka ut.

  SPIKEN :  Collins

OBSERVERA, Allt när det gäller statistik gäller svenska hästar, starter i sverige.

Avd 1: Om bara Windy Ways inte blir fast blir hon svår för de övriga, alltid lite lurigt med bakspår. Den enda som jag tror är lika bra är Raz Mackenzie, som är hur bra som helst när han fungerar.  låser på dessa två

Avd 2: Normalt så vinner Tekno Odin detta lopp, men han har många hästar framför sig och blir det strul kan han förlora så jag streckar några till men spelar med honom som utgång.

Avd 3: Veckans gulddivision ser lättlöst ut, dvs det finns bara tre hästar som kan vinna, jag streckar dessa och klarar loppet.

Avd 4 : Ett närmast omöjligt lopp att tippa denna vecka är detta lärlingslopp, vill dock varna för en kusk, i stället för en häst. Sandra Eriksson kör nummer 7 Offshore Star som inte är så tokig, har gått riktigt bra i monté på slutet och med sveriges bästa lärling, Sandra, kan det gå vägen. Hästen är startsnabb och inte alls omöjligt att hästen sitter i ledningen direkt, har dessutom bra statistik på lång distans har tagit 3 av sina 5 segrar på lång distans. Streckad på endast 1% .

Avd 5: Ponce de leon är nog bästa hästen, har ett bra läge och bra kusk, mycket stor vinstchans. Streckar ytterligare 6 hästar och hoppas att någon av dessa vinner.

Avd 6: Veckans chansspik är Collins som vann V75 senast på Bergsåker, startade därefter på Solvalla i finalerna och fick inte rätta fästet där. I mina ögon är det bästa hästen i loppet och en vettig chansspik, då värsta motbuden har tråkiga lägen.

Avd 7: Linslusen AU har jag tjatat om förut i denna spalt, är startsnabb och gillar distansen men han har svikit och senast imponerade han inte. Garderar friskt och vill varna extra för Patricia Bishop som är mycket bättre än de flesta tror.

Mest spelvärda skrällar är: Collins och Patricia Bishop